Board index General Technical Support DataViewer i-1000 Fuel trims not appearing in log

i-1000 Fuel trims not appearing in log

Questions and comments regarding the DiabloSport data logging tools.

Moderator: mikel

Post Wed May 22, 2019 9:32 am

Posts: 23
Hooking up my i-1000 I was able to go into record mode and record a log file. Fuel trims long and short on both banks are selected as PID's on the tool, and do display info as I drive.

Problem is when i take the log file and transfer it to my PC for dataviewer to view it does not display ANY TRIM information at all in the program. I cant understand why.. i enabled PIDs for missfire on all 8 cylinders on the tool, it showed them on screen, and also in dataview when i open the log file. Did the same for trims and they did not appear in the data vierwer application.

In preperation for a tune from Lew I also followed the instructions on his site in reguarding which PID's to record, as stated the default setting records all the TRIM info he needs, and i returned the intune to default logging paramaters. Went for a rip and recorded a log, returned to transfer it to PC and there was STIL NO DAMN TRIM INFO displaying in dataviewer. What the heck is going on with this thing?

Dataviewer 3.4.3.1 Build Nov 26 2018
Param DB Tuesday November 7, 2017

Intune 1-1000
ver.jpg
ver.jpg (37.18 KiB) Viewed 200 times

Post Wed May 22, 2019 11:01 am

Posts: 23
Problem is with the latest version of Dataviewer 3.4.3.1

Workaround to this issue:
Installing 3.3.0.16 once again shows me all of the PIDs selected on the tuner.

Hopefully this is resolved in a future update.


Return to DataViewer