Board index inTune i-1000 Technical Discussion General inTune forum Help with retuning

Help with retuning

Post questions or any issues with your inTune here.
Post Sat Jan 11, 2020 11:22 am

Posts: 10
Hello,

I have a 2010 Chevy Silverado 4.8. I tuned my truck back to stock so Best Buy could install a kenwood radio and back up camara. Now I am trying to reinstall a 93 Octane custom that Lewis did back in 2015. The hand held tuner keeps on giving me errors. I emailed Lewis for help and he said pull the radio fuse and the ignition wires. I pull the radio fuse, but the hand help keeps giving me errors. I have no idea how to pull the radio ignition wires off since Best Buy did the installing. Is there another way to fix this problem.


Thanks,
Raphael

Post Mon Jan 13, 2020 12:03 pm

Posts: 55832
Location: DiabloSport World Headquarters

what are the actual errors?
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST

Post Tue Jan 14, 2020 12:31 pm

Posts: 10
Here is the log but I don’t this is the right one since they all have the same date.
Attachments
3GCRKSEA3AG146677_04.log
Log
(1.18 MiB) Downloaded 11 times
Last edited by Silverado10 on Tue Jan 14, 2020 12:35 pm, edited 1 time in total.

Post Tue Jan 14, 2020 12:34 pm

Posts: 10
New log I think
Attachments
3GCRKSEA3AG146677_05.log
Logs
(72.03 KiB) Downloaded 12 times

Post Tue Jan 14, 2020 3:41 pm

Posts: 17702
Location: CT

don't need a data log.. need to know what the actual error messages are on the intune screen when you try to reinstall the tunes...
06MonteSS / DiabLew Tune
Image
2014 Camaro SS - 2SS, RS pkg., short-throw shifter, NPP perf. exhaust, BMR strut-tower brace, Cold Air Inductions cold air intake
www.diablewtune.com -- www.diablocustomtune.com -- www.diablocustomtunegm.com -- www.diablocustomtuning.net

Post Tue Jan 14, 2020 4:05 pm

Posts: 10
Ok. The tuner say “An unexpected error has occurred. Please wait while a failure log is created.” I press continue and the screen say failure has been stored and press continue. After that the tuner just freezes up.

Post Fri Jan 17, 2020 9:08 am

Posts: 10
Any ideas on how to fix it?

Post Fri Jan 17, 2020 3:47 pm

Posts: 55832
Location: DiabloSport World Headquarters

I'd start by updating the device.
See if that helps.
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST

Post Fri Jan 17, 2020 4:15 pm

Posts: 10
I’ll tray to update tonight and see if that works.

Thanks.

Post Sat Jan 18, 2020 7:02 pm

Posts: 10
The hand held tuner doesn’t let me update. The inTune software say “could not get file from the web. cdrom-1r01w.itf, 0. When I click continues the software say “This inTune is up to date.”

Here is the firmware info in side the inTune.

Application: 1r04i
DCX Tune Db: missing(c)
Ford Tune Db: 1r02a(ok)
GM Tune Db: missing(c)
DCX PID Db: 1r01b(ok)
Ford PID Db: 1r01b(ok)
GM PID Db: 1r01a(ok)
DTC Db: 1r01a(ok)
VIN Db: 1r01e(ok)
Info Db: 1r01b(ok)

Post Mon Jan 20, 2020 10:05 am

Posts: 55832
Location: DiabloSport World Headquarters

are you using update agent to update it or the old i2 updater?
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST

Post Thu Jan 23, 2020 9:28 am

Posts: 10
When I connect the inTune to the computer. It takes a long time to connect, but when it syncs it gives me a hard drive error. After 30 second it connects, but gives me the “could not get file from the web. cdrom-1r01w.itf, 0” error. I click on the inTune exe file software and click on the update link on the software. It gives the same error again. I don’t know if it helps that I have the InTune i100 if that helps you diagnose the problem better. Also should I do a factory reset on InTune to make or again?

Post Thu Jan 23, 2020 1:01 pm

Posts: 55832
Location: DiabloSport World Headquarters

that message comes from the old intune updater.

Please install and use the update agent software from our downloads page and update it that way.
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST

Post Thu Jan 23, 2020 1:52 pm

Posts: 10
I’ll try it when I get home.

Post Fri Jan 24, 2020 2:22 pm

Posts: 10
The update worked and now I can install the custom tune. Now a new problem came up. Everything is going will with the custom tune installation. I get an error for the TCM. The inTune recorded the error problem, but when is done recording it froze. Now I’m worried. I’m try to put everything back to stock, but the inTune keeps on freezing up. Can I still drive the truck with out installing the TCM tune? Help!!!

Next

Return to General inTune forum