Board index inTune i-1000 Technical Discussion inTune DCX (i-1000-DCX) I-1000 PCM calibration error.

I-1000 PCM calibration error.

Post questions/issues related to your inTune-DCX application here.
Post Mon Jun 26, 2017 8:44 am

Posts: 6
I am having problems tuning my 2013 Ram 1500, my I-1000-DCX does not have the intune.exe to run and when I connect it to my truck it says "PCM calibration (VIN) etc." I have not seen a solution for adding the update installer exe, or a manual PCM update. Is there a way to do this? I'll add my info.xml when I get home this afternoon if that helps.

Last night I drag and dropped all files (with the exception of the GM and Ford files) over to my intune drive at it seemed to work.

**edited subject to more accurately describe problem**
Last edited by arbermu on Sun Jul 02, 2017 11:41 pm, edited 1 time in total.

Post Mon Jun 26, 2017 9:43 am

Posts: 52167
Location: DiabloSport World Headquarters

install the ignition software from our downloads page to update the device.

Thanks
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST

Post Mon Jun 26, 2017 3:07 pm

Posts: 6
I have installed the Ignition Install software, and it updated 2 files, however I am still getting the PCM calibration error. Attached is my info.xml, please let me know if there is anything else I can do to remedy this.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Mon Jun 26, 2017 3:20 pm

Posts: 52167
Location: DiabloSport World Headquarters

the device is already married to the truck, did you have the vehicle at the dealer since you last installed a tune?

Thanks
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST

Post Mon Jun 26, 2017 3:25 pm

Posts: 6
Nope, never had the truck into the dealer. I did plug the unit into the truck before the updates to change tire size...crap did I just brick this thing?

Post Tue Jun 27, 2017 6:20 pm

Posts: 6
Can anyone tell me whether there is a way to fix this situation, or am I just hosed?

Post Wed Jun 28, 2017 7:53 am

Posts: 52167
Location: DiabloSport World Headquarters

try restoring the tire size, as that is what married the device. It will not pull the requested update while the device is married.
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST

Post Wed Jun 28, 2017 8:54 am

Posts: 6
I'll give it a try, hopefully it'll work. But I thought the tire changes were under the edit/modify tune options, which I can't get to because of the damned PCM calibration error.

Thank you for all your help Mike, I really do appreciate it!

Post Thu Jun 29, 2017 3:24 pm

Posts: 6
Mike,
As I thought since tire changes is within the tune menu I cannot change them now (which is a pain because they do need some tweaking, and we're in the middle of a road trip). Should I just call to try and work this out? I just bought the unit brand new less than a week ago, and couldn't wait to get my truck tuned.

Post Fri Oct 13, 2017 1:20 pm

Posts: 1
im also having issues with my pcm calibration for a 2006 dodge magnum sxt.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Return to inTune DCX (i-1000-DCX)