Board index i2/i3 Technical discussion i2/i3 for Dodge, Chrysler, Jeep and Ram Calibration problems

Calibration problems

Post here with any questions specific to the use of the i2 on Chrysler vehicles.

Moderator: sohfast94

Post Mon Dec 02, 2019 9:11 pm

Posts: 6
I purchased a used i2. it is unmarried. i downloaded all updates but when i plug in it says got to pc to update calibration. I've done this several times but it still asks for calibration update. Help!

Post Tue Dec 03, 2019 9:11 am

Posts: 55446
Location: DiabloSport World Headquarters

please post the info.xml file from the device and provide specifics about the vehicle.


Thanks
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST

Post Tue Dec 03, 2019 9:13 am

Posts: 6
Thanks will do when I get home.

Post Tue Dec 03, 2019 8:59 pm

Posts: 6
my car is a 2005 Chrysler 300c 5.7 awd. here is the info file you requested
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Wed Dec 04, 2019 9:21 am

Posts: 55446
Location: DiabloSport World Headquarters

Cptek wrote:
my car is a 2005 Chrysler 300c 5.7 awd. here is the info file you requested

copy this file to the root of the intune drive and let the device import it then load it to the pcm then you can tune the vehicle.


Thanks
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST

Post Wed Dec 04, 2019 11:14 am

Posts: 6
Thank you. So plug the tuner into computer and drag it over to where my original file was? And it will over write the original file. I’m guessing.

Post Wed Dec 04, 2019 12:35 pm

Posts: 55446
Location: DiabloSport World Headquarters

not overwriting anything.
Just cop[y the file to the root of the drive and let the device import it.
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST

Post Wed Dec 04, 2019 9:46 pm

Posts: 6
I put the file on the intune. That worked, now I get no Ecu found check ignition. I keep trying then it says check cable. But it will read if there is codes in the car. What do I do now?

Post Wed Dec 04, 2019 11:22 pm

Posts: 6
Please disregard got it working.


Return to i2/i3 for Dodge, Chrysler, Jeep and Ram