Board index i2/i3 Technical discussion Ignition updater Brand New i3 says Not Supported when connected to Mac

Brand New i3 says Not Supported when connected to Mac

Post here with any questions regarding the use of the Ignition updater software for PC or Mac

Moderator: sohfast94


Posts: 4
Hi,
I just picked up an i3 Jeep Platinum 8445-1 for my 2013 Jeep JKU Sport. I immediately followed the instructions and attempted to update it on my Mac (MacPro, 2009 running 10.13.6 High Sierra). The software come up and runs, however the moment I connect and boot up the i3 it immediately goes through and puts up a Do not recognize Diable device, Contact support...

Is there a new OSX software version that it needs to update too?

Thanks,
Bob
--
CommanDOH AKA Bob
'13 Commando Green JKUS
--
CommanDOH - AKA Bob
'13 Commando Green Jeep JKUS
35"s 4 inch lift, All EVO Equipped


Posts: 55471
Location: DiabloSport World Headquarters

do you have access to a pc or can you try the wifi update for now?
Looking into why the Mac side is not working.
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST


Posts: 4
mikel wrote:
do you have access to a pc or can you try the wifi update for now?
Looking into why the Mac side is not working.

I did the updates on my Work PC. I can give you the System I'm attaching the MacPro.spx file (System Information File, Zipped up)

Also of Note, I plugged it into my 2013 Jeep JKU and it popped up a Vehicle Unrecognized... I have no aftermarket anything attached to the electrical system, and have never done any tuning to it. Any idea why a brand new i3 Jeep Platinum 8445-1 would kick an error like that?

Bob
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--
CommanDOH - AKA Bob
'13 Commando Green Jeep JKUS
35"s 4 inch lift, All EVO Equipped


Posts: 55471
Location: DiabloSport World Headquarters

its asking you to check for an update again for the vehicle itself now, update it then go back to the Jeep and it should let you load the update then load the tunes.


Thanks
Mike Litsch
Powerteq Customer Service Manager
Diablo Tech support by phone:
561-908-0040x4
M-F 8:00 AM to 5:00 PM EST


Posts: 4
mikel wrote:
its asking you to check for an update again for the vehicle itself now, update it then go back to the Jeep and it should let you load the update then load the tunes.


Thanks

OK, I'll try the update again (came back the last time saying that the calibration was completed already). Then I'll head back to the Jeep to see if it recognizes it..
--
CommanDOH - AKA Bob
'13 Commando Green Jeep JKUS
35"s 4 inch lift, All EVO Equipped


Posts: 4
OK, Looks like I'm all set now as far as the programmer working in the Jeep. I think the instructions need to be more specific when they talk about first approaching the vehicle with the programmer. It needs to call out that when you plug in your Programmer the car needs to be in the OFF position, no key in the ignition. Then wait for it to boot up fully before following the instructions further and turning the key to the On position. I plugged in the programmer and turned the car to On before the programmer made it into the system. Apparently the i3 reads from the computer as the computer comes up when you turn on the car.

That said, I'll try running another update with my Mac this week and see if it's recognized. it still didn't after updating it both via wifi and the PC, before I got the programmer working in the Jeep on Saturday...


Thanks,
Bob
--
CommanDOH - AKA Bob
'13 Commando Green Jeep JKUS
35"s 4 inch lift, All EVO Equipped


Return to Ignition updater

cron